Çok gerçek bir tartışma yapmak istiyor. Kanıta dayalı.

  1. Vikipedi üzerinden büyük depresyona neyin sebep olduğunu araştırdığınızda, borsa çöktüğü büyük depresyona veya büyük depresyonun borsa çökmesine neden olduğu belirsiz bir hava.

  2. Covid-19 ile bir paralel görüyorum ki 2008’den beri “corona virüsü” nedeniyle patlayan muazzam bir kredi balonu patlatıyoruz. Bunu günah keçisi olarak görüyorum.

  3. Boom ve büst üzerinde çalıştığımız bilinen bir gerçektir. Bunun kamuya açıklanması hiç oldu mu? Sadece dalga yukarı ve aşağı sürdüğümüzü anlama konusunda şeffaflığımız var mı?

  4. Andrew Yang’ın tartıştığı her şeyin (büyük kutu perakende mağazalarının kapatılması, anne ve pop mağazalarının bozulması, otomasyon nedeniyle kitlesel işsizlik, intiharlar, bir UBI ihtiyacı vb.) Tarafından ‘vurgulanmış’ olduğunu garip buluyor musunuz? korona virüs?

Aşılama, cips, virüsün ölümcül olmaması ya da bizi korkutmak için kasıtlı olarak abartılı olmak gibi bir sürü komplo okudum. Sanırım hepsi yanlış.

Örneğin sistemin başarısız olduğunu bilme gücünüz olduğunu varsayalım. Andrew Yang’ın dediği gibi “kapitalizmi uçurumdan atıyoruz”. Verilere sahip olduğunuzu varsayalım, evet, büyümenin zirvesi olduğumuzu görüyorsunuz. Aşırı nüfusluyuz, Fransa’da toplu protestolarımız var, HongKong, kirletiyoruz, gıda sistemi verimli toprak eksikliğinden etkilenecek mi, bir adım daha ileri gidebiliriz belki de kitle kuraklığı veya iklim ile ilgili başka bir şeyden kaynaklandığımızı biliyorsunuz Bildiğiniz TÜM VERİLERİNİZ VAR. Yapıyor musun:

A) Dünyaya gerçeği söyle? Bu hiç bir şey oldu mu? Bir lider küresel sahneye çıkıp sistemin artık herkesi destekleyemeyeceğini kabul eder mi? Şeffaflık HİÇ bir şey miydi?

B) Aşırı nüfuslu tüm yakın tehditleri çözmek için bir virüs kullanın, duyulanları zayıflatmak için zayıfları öldürün ve ekonominin RESET’e izin verirken toplumun eski ve üretken olmayanlarının yükünü alın. Borç döngüsünün sıfırlanmasına izin vermek, kripto veya dijital para ile yeni bir para sistemi başlatmak, çok seyahat etmeyen insanlardan kaynaklanan kirlilikle mücadeleye yardımcı olmak vb.

Author

92 Comments

  1. Merhaba web siteniz ciddiyim çok iyi, twitter da paylaştım

  2. Kırklareli merkezden ben gaye. Merhabalar web siten vallaha çok güzel, saolun 18-05-2020 18:30:58

  3. Düzce merkezden ben ahmet. Slm paylaşımınız inanılmaz çok hoşuma gitti, teraziye tıkladım 18-05-2020 18:49:05

  4. Selam paylaşım harbiden hayran bıraktı, face de paylaştım

  5. Selam bu web sitesi cidden dikkatimi çekti, paylaşımların devamını bekliyorum

  6. Nevşehir merkezden ben Aylin. Merhaba herkese paylaşımın vallaha dikkatimi çekti, facebookta paylaştım 30-05-2020 21:57:10

  7. Merhaba paylaşım vallaha hoşuma gitti, facebookta paylaştım

  8. Selamın aleyküm web sitesi gerçekten çok güzel, linkedinde paylaştım

  9. Sakarya merkezden ben ahmet. Selamlar paylaşımınız inan ki güzel, linkedinde paylaştım 13-06-2020 20:57:00

  10. Slm siten valla çok hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum

  11. Merhaba paylaşımınız vallaha billaha hoşuma gitti, face de paylaştım

  12. elif yılmaz Reply

    merhaba arkadaşlar siteniz ciddiyim hayran bıraktı, saolun

  13. Slm bu web sitesi yeminle çok hoşuma gitti, tebrikler

  14. Selamlar paylaşım harbiden dikkat çekici, teraziye tıkladım

  15. Selamlar paylaşımın inanılmaz iyi, facebookta paylaştım

  16. Merhaba herkese bu web sitesi valla çok hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum

  17. Siirt merkezden ben ziya. Mrb siten inan ki iyi, teşekkürler 16-07-2020 21:18:50

  18. Uşak merkezden ben ahmet. selamun aleyküm siteniz ciddiyim hayran edici, teşekkürler 18-07-2020 13:52:44

  19. Manisa merkezden ben Emine. Selam herkese paylaşımınız inan ki güzel, facebookta paylaştım 24-07-2020 02:35:03

  20. Selam herkese web sitesi vallaha billaha çok iyi, saolun

  21. Yalova merkezden ben banu. Merhaba web siten vallaha mükemmel, tebrikler 07-08-2020 16:12:51

  22. Gümüşhane merkezden ben Emine. Merhaba paylaşım cidden iyi, face de paylaştım 13-08-2020 08:56:03

  23. Çanakkale merkezden ben doruk. Selam herkese bu web sitesi vallaha billaha mükemmel, paylaşımların devamını bekliyorum 18-08-2020 17:16:12

  24. Mrb sayfanız vallaha billaha çok iyi, teşekkürler

  25. Malatya merkezden ben mehmet. Selamın aleyküm paylaşımınız gerçekten iyi, sosyal medyada paylaştım 01-09-2020 06:25:24

  26. Samsun merkezden ben ali. Slm web sitesi yeminle çok hoşuma gitti, twitter da paylaştım 04-09-2020 14:48:08

  27. Malatya merkezden ben ahmet. Selam web sitesi vallaha billaha çok iyi, sosyal medyada paylaştım 05-09-2020 01:01:44

  28. Düzce merkezden ben ali. Selamın aleyküm paylaşımınız inanki çok güzel, paylaşımların devamını bekliyorum 16-09-2020 04:52:04

  29. Ordu merkezden ben mehmet. Selam herkese siten cidden hayran bıraktı, paylaşımların devamını bekliyorum 17-09-2020 09:40:02

  30. elif yılmaz Reply

    Edirne merkezden ben elif yılmaz. Merhaba web siteniz inanki iyi, teraziye tıkladım 20-09-2020 01:59:36

  31. Samsun merkezden ben ahmet. Mrb paylaşımınız inanılmaz dikkat çekici, şukuladım 21-09-2020 02:22:47

  32. elif yılmaz Reply

    Samsun merkezden ben elif yılmaz. Slm paylaşımın valla hayran bıraktı, saolun 21-09-2020 13:07:35

  33. Merhaba sayfan inan ki ilgi uyandırıcı, paylaşımların devamını bekliyorum

  34. Ordu merkezden ben gaye. Selam herkese siten gerçekten iyi, teşekkürler 11-10-2020 07:19:33

  35. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Merhabalar sayfan inan ki hayran edici, face de paylaştım , Aylin – 397

  36. Konya merkezden ben Aylin. merhaba arkadaşlar paylaşımın harbiden dikkatimi çekti, tebrikler 30-10-2020 16:10:59

  37. Aydın dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . Slm paylaşım inanki çok iyi, facebookta paylaştım , doruk – 301

  38. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. merhaba arkadaşlar web siteniz ciddiyim çok güzel, twitter da paylaştım , ali – 152

  39. Gürbüz Reply

    Erzurum merkezden ben Gürbüz. selamun aleyküm bu web sitesi inanılmaz çok hoşuma gitti, facebookta paylaştım 29-11-2020 00:50:24

  40. Selam bu web sitesi vallaha billaha güzel, teraziye tıkladım

  41. Selamın aleyküm web sitesi inanılmaz çok hoşuma gitti, facebookta paylaştım

  42. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Selam herkese web sitesi inanılmaz hayran edici, linkedinde paylaştım , hatice – 450

  43. Şanlıurfa dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . Selam herkese siten harbiden hayran bıraktı, teraziye tıkladım , ali – 217

  44. Ankara merkezden ben doruk. Mrb paylaşımın vallaha billaha dikkat çekici, face de paylaştım 12-12-2020 13:15:49

  45. Isparta dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . selam arkadaşlar siten vallaha hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım , – 328

  46. selamun aleyküm siteniz inanılmaz çok iyi, paylaşımların devamını bekliyorum

  47. Gürbüz Reply

    Konya dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . selamun aleyküm web siteniz valla çok iyi, face de paylaştım , Gürbüz – 398

  48. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Merhaba herkese siten inan ki çok hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım , ali – 489

  49. Gürbüz Reply

    Tokat merkezden ben Gürbüz. Selamın aleyküm paylaşımınız inan ki mükemmel, şukuladım 31-12-2020 08:24:57

  50. Slm web sitesi yeminle hoşuma gitti, face de paylaştım

  51. Isparta dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . Merhabalar siten vallaha hoşuma gitti, twitter da paylaştım , ziya – 331

  52. Slm web siten süper ötesi çok hoşuma gitti, face de paylaştım

  53. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Mrb siten valla iyi, paylaşımların devamını bekliyorum , emin – 80

  54. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Selam herkese paylaşım yeminle hayran edici, face de paylaştım , Emine – 71

  55. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Selamlar web siten süper ötesi hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım , Emine – 214

  56. Merhaba siteniz valla iyi, paylaşımların devamını bekliyorum

  57. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Selam web sitesi valla dikkatimi çekti, tebrikler , banu – 415

  58. Bilecik dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . Selam web sitesi yeminle dikkatimi çekti, şukuladım , hatice – 322

  59. Bartın merkezden ben Aylin. selamun aleyküm siten yeminle hoşuma gitti, facebookta paylaştım 02-02-2021 08:49:08

  60. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. selamun aleyküm web siteniz cidden çok güzel, sağolun , banu – 94

  61. selamun aleyküm sayfanız harbiden mükemmel, linkedinde paylaştım

  62. Adıyaman dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . Selam herkese paylaşımın inanki dikkatimi çekti, teşekkürler , doruk – 15

  63. Trabzon dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . Merhaba paylaşımınız ciddiyim dikkatimi çekti, saolun , doruk – 128

  64. Kırklareli dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . Merhaba herkese paylaşım vallaha çok hoşuma gitti, şukuladım , ali – 43

  65. Muğla merkezden ben banu. Merhabalar paylaşım inanki hayran edici, teşekkürler 06-03-2021 23:00:59

  66. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Merhabalar web siten yeminle hayran edici, facebookta paylaştım , doruk – 395

  67. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Merhaba herkese paylaşım yeminle ilgi uyandırıcı, twitter da paylaştım , ali – 455

  68. elif yılmaz Reply

    Merhaba siteniz süper ötesi dikkatimi çekti, sağolun

  69. Trabzon dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . selamun aleyküm sayfanız inanki dikkat çekici, tebrikler , ahmet – 304

  70. Elazığ dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . Merhabalar web sitesi yeminle mükemmel, twitter da paylaştım , – 368

  71. Nevşehir merkezden ben ahmet. Selamın aleyküm web siteniz ciddiyim mükemmel, şukuladım 31-03-2021 00:40:36

  72. İzmir merkezden ben Hasan. Selam paylaşım ciddiyim hayran edici, sağolun 04-04-2021 16:01:45

  73. Diyarbakır merkezden ben banu. Selam siten inan ki mükemmel, linkedinde paylaştım 18-04-2021 21:19:21

  74. Merhabalar bu web sitesi inanılmaz çok iyi, twitter da paylaştım

  75. Siirt dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . selamun aleyküm sayfanız inanki dikkat çekici, face de paylaştım , ali – 495

  76. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. merhaba arkadaşlar web siten vallaha billaha çok iyi, facebookta paylaştım , ahmet – 73

  77. merhaba arkadaşlar paylaşımınız valla çok iyi, sosyal medyada paylaştım

  78. Isparta dan kimler var. Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. . Selamın aleyküm web siten inan ki dikkatimi çekti, teraziye tıkladım , Hasan – 437

  79. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. Selam herkese web siten inanılmaz hayran edici, tebrikler , Emine – 84

  80. Bu konu : ” Borsa çöküşü büyük depresyona mı neden oldu? 2020’deki varlık balonu çökmesi korona virüsüne mi neden oldu? Boom ve büst borç çevrimlerini çevreleyen şeffaflığı tartışmak istiyorum. ” çok güzel. selam arkadaşlar web siteniz vallaha dikkatimi çekti, face de paylaştım , Hasan – 79

  81. selam arkadaşlar siteniz inan ki hayran edici, paylaşımların devamını bekliyorum

  82. Karaman merkezden ben ziya. Merhabalar paylaşım inanki dikkat çekici, face de paylaştım 16-06-2021 10:19:40

Write A Comment

Lütfen Paylaşın !

close-link