Dünyada olup bitenlerin benzeri görülmemiş olduğunu görmek kolaydır – tüm nüfusların zorla kilitlenmesi, ekonominin büyük bölümlerinin kapatılması ve hükümetlerin bu sert önlemlerin getirdiği sorunları hafifletmeye çalışan büyük açık harcamaları.
Görmek o kadar kolay olmayabilir, hepsinin yapaylığı.
Bununla birlikte, her geçen gün, “COVID-19 salgını” nın sadece bir kapak öyküsü olduğu, asıl amacı er ya da geç çökmek zorunda kalan bir ekonomide muazzam hükümet müdahalesini haklı kılmak olan bir hile olduğu daha açık hale geliyor.
Bir düşünün: Eğer bu çöküş 2008 mali krizi biçiminde gerçekleşmiş olsaydı, bankaların ve şirketlerin “kefaletini” finanse eden başka bir vergiye karşı halk direnişi patlayıcı olurdu. Ne de olsa, “Occupy Wall Street” protesto hareketini yaratan 2008 kazasıydı ve bu tepkinin tekrarlanması ihtimali – şüphesiz, daha büyük kurtarma boyutuna göre – – hükümet ve finans alanındaki liderlerimiz tarafından kesinlikle istenmeyen kabul edilirdi. Böyle bir reaksiyonu önlemenin bir sonraki salgın korkusunu gerçek bir “salgın” a dönüştürmek ve “virüsle mücadele” kisvesi altında gerekli ekonomik uyaranı uygulamaktan daha iyi bir yol var mı?
O zaman finansal “çöküş” virüse karşı sorumlu tutulabilir ve trilyonlarca dolar kredi uzun süre borçla sakat bırakılan bir ekonomiye enjekte edilebilir. Emeklilik birikimlerini kaybedenlerin öfkesi ve geleceği hiç bir zaman daha zayıf görünmeyen gençlerin öfkesi saptırılabilir. Ve herhangi birinin komik fikirleri olması durumunda, tüm ekranlara gerektiği kadar ekranlarına yapışmasını sağlamak için bir kilitlenme uygulanabilir. Ne de olsa “virüsün” yayılmasını istemeyiz.
Sahte bir pandeminin, enfekte olmak için kullanılan testler (testler bile kullanıldığında) kategorik olmaktan çok uzak olduğundan ve bir “yeni virüs” tanımlamasının arkasındaki metodoloji olduğundan, sahnelemek çok zor olmayacaktır. yaygın olarak tahmin edilenden daha az kesindir. COVID-19 olarak adlandırılan bela, onu soğuk algınlığı veya grip durumundan ayırt etmek için benzersiz semptomlara sahip değildir. (Bu konu hakkında daha fazla bilgi için bu mükemmelliğe bakın kâğıt ile David Crowe.)
Gerisi hükümet, iş dünyası ve medyada önde gelen “etkileyiciler” in tepkisine geliyor. Zalim hava kirliliğini protesto etmeye eğilimli bir şehri (bu arada solunum hastalığını şiddetlendiren) kilitlemek kesinlikle Çin'in çıkarına oldu. Batı hükümetleri bunu izledi ve çok geçmeden haber medyası insanları yüreklerinin içeriğinden dehşete düşürmek için ücretsiz hüküm sürdü. Biri, virologların, epidemiyologların ve ilklerinin, her bir koklama durumunda kıyameti öngörmesini beklemektedir, ancak karşı kuvvetler genellikle bu mantıksızlığın hükümetin en üst düzeylerini enfekte etmesini engeller. Bununla birlikte, COVID-19 durumunda, bu karşı kuvvetler nötralize edildi. Çünkü mantıksızlık göründüğü kadar mantıksız değildir. Pandemi, yönetilen bir ekonomik yeniden başlatma için mükemmel bir kapak öyküsüdür.
Gümüşhane merkezden ben mehmet. Merhaba sayfa vallaha ilgi uyandırıcı, teşekkürler 31-03-2020 07:31:00
Merhaba sayfan vallaha billaha hayran edici, facebookta paylaştım
selam arkadaşlar sayfa süper ötesi ilgi uyandırıcı, sağolun
Selamlar paylaşım inanılmaz çok iyi, teraziye tıkladım
merhaba arkadaşlar sayfa valla çok hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum
Eskişehir merkezden ben banu. Merhabalar paylaşımın süper ötesi hayran edici, twitter da paylaştım 03-04-2020 20:52:58
Slm paylaşımın vallaha billaha hoşuma gitti, sağolun
selam arkadaşlar paylaşımın cidden ilgi uyandırıcı, face de paylaştım
Selam paylaşımınız inan ki mükemmel, sosyal medyada paylaştım
Merhabalar sayfan inanılmaz çok güzel, tebrikler
Burdur merkezden ben doruk. Merhabalar web sitesi gerçekten çok hoşuma gitti, saolun 11-04-2020 13:49:44
Selamlar web sitesi gerçekten hoşuma gitti, teraziye tıkladım
Mersin merkezden ben ali. Selam herkese paylaşımın vallaha çok iyi, şukuladım 14-04-2020 04:15:18
Slm bu web sitesi vallaha billaha hayran bıraktı, teşekkürler
Mrb paylaşımın vallaha çok iyi, teraziye tıkladım
Slm paylaşımın vallaha billaha ilgi uyandırıcı, sosyal medyada paylaştım
Selamın aleyküm web siten gerçekten hoşuma gitti, linkedinde paylaştım
Merhabalar paylaşım vallaha mükemmel, face de paylaştım
selamun aleyküm web siten süper ötesi hayran bıraktı, linkedinde paylaştım
Merhabalar bu web sitesi süper ötesi hayran bıraktı, sosyal medyada paylaştım
Manisa merkezden ben elif yılmaz. Merhaba paylaşımın inanki hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum 23-04-2020 20:55:43
Mardin merkezden ben ahmet. Slm sayfan yeminle çok hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum 02-05-2020 21:47:24
Rize merkezden ben ziya. selam arkadaşlar siten valla dikkat çekici, tebrikler 04-05-2020 13:33:56
Selam sayfan ciddiyim ilgi uyandırıcı, facebookta paylaştım
selamun aleyküm web siten vallaha iyi, twitter da paylaştım
Malatya merkezden ben ali. Merhaba herkese paylaşımınız inanılmaz hayran edici, face de paylaştım 10-05-2020 00:20:29
Kırklareli merkezden ben Emine. Merhabalar paylaşımın süper ötesi mükemmel, teraziye tıkladım 11-05-2020 09:36:33
Mrb siteniz ciddiyim hayran edici, şukuladım
Kırşehir merkezden ben banu. Merhaba paylaşımın gerçekten mükemmel, şukuladım 14-05-2020 08:56:17
Tekirdağ merkezden ben ziya. Selam sayfan süper ötesi hayran bıraktı, tebrikler 15-05-2020 04:02:07
Mardin merkezden ben Emine. merhaba arkadaşlar web siten ciddiyim mükemmel, face de paylaştım 15-05-2020 08:44:35
selamun aleyküm paylaşımın vallaha billaha hayran edici, şukuladım
Niğde merkezden ben ziya. Mrb web sitesi yeminle ilgi uyandırıcı, saolun 20-05-2020 08:47:54
Yalova merkezden ben banu. merhaba arkadaşlar web siteniz vallaha billaha dikkatimi çekti, teraziye tıkladım 30-05-2020 00:52:05
selamun aleyküm web sitesi cidden dikkatimi çekti, linkedinde paylaştım
Giresun merkezden ben elif yılmaz. selam arkadaşlar paylaşımınız inanılmaz hayran bıraktı, sosyal medyada paylaştım 07-06-2020 07:13:07
Konya merkezden ben elif yılmaz. Merhaba siteniz inanki hoşuma gitti, face de paylaştım 10-06-2020 16:08:15
Aydın merkezden ben Aylin. Selamın aleyküm sayfanız harbiden hayran edici, face de paylaştım 15-06-2020 22:37:38
Tunceli merkezden ben Aylin. Merhaba herkese web siteniz inanki çok iyi, linkedinde paylaştım 18-06-2020 18:00:19
Merhaba paylaşımın harbiden iyi, saolun
Adıyaman merkezden ben Aylin. Selamın aleyküm paylaşımın vallaha çok güzel, tebrikler 29-06-2020 07:32:01
Selamlar siten gerçekten ilgi uyandırıcı, teraziye tıkladım
Ardahan merkezden ben elif yılmaz. Selamlar web siten süper ötesi güzel, sosyal medyada paylaştım 09-07-2020 20:07:12
Mrb siten süper ötesi iyi, linkedinde paylaştım
Sivas merkezden ben mehmet. Selam herkese paylaşım gerçekten hayran bıraktı, linkedinde paylaştım 19-07-2020 18:24:03
Mrb siten harbiden çok iyi, sağolun
Malatya merkezden ben ali. Slm web siten inan ki güzel, facebookta paylaştım 27-07-2020 22:16:07
Batman merkezden ben mehmet. selamun aleyküm bu web sitesi cidden hayran bıraktı, face de paylaştım 29-07-2020 22:57:11
Siirt merkezden ben banu. Merhabalar sayfa vallaha billaha hayran edici, face de paylaştım 07-08-2020 00:28:02
Slm web siteniz cidden iyi, teraziye tıkladım
Adıyaman merkezden ben elif yılmaz. Selam paylaşımın inanki dikkat çekici, teşekkürler 09-08-2020 22:23:36
Edirne merkezden ben gaye. Selam sayfan gerçekten dikkatimi çekti, tebrikler 12-08-2020 05:16:27
Slm bu web sitesi gerçekten iyi, sosyal medyada paylaştım
Samsun merkezden ben ali. Selamın aleyküm siteniz inanki çok güzel, facebookta paylaştım 25-08-2020 02:57:05
Iğdır merkezden ben mehmet. selam arkadaşlar web siten vallaha billaha mükemmel, twitter da paylaştım 28-08-2020 03:29:28
Tunceli merkezden ben mehmet. Selam siteniz gerçekten hoşuma gitti, twitter da paylaştım 04-09-2020 05:13:06
Mrb web sitesi inanki mükemmel, sağolun
Trabzon merkezden ben gaye. Selamlar siteniz vallaha billaha çok güzel, linkedinde paylaştım 08-09-2020 21:28:43
Muğla merkezden ben Emine. selam arkadaşlar paylaşım süper ötesi dikkat çekici, twitter da paylaştım 09-09-2020 12:56:57
Gaziantep merkezden ben ahmet. Selamın aleyküm web sitesi valla mükemmel, şukuladım 10-09-2020 06:50:43
merhaba arkadaşlar web siten ciddiyim mükemmel, saolun
selam arkadaşlar paylaşımınız ciddiyim hayran bıraktı, şukuladım
selamun aleyküm paylaşım inanılmaz dikkatimi çekti, saolun
selam arkadaşlar bu web sitesi valla çok hoşuma gitti, linkedinde paylaştım
Trabzon merkezden ben ali. Selamın aleyküm paylaşım ciddiyim çok iyi, tebrikler 01-10-2020 20:31:57
Artvin merkezden ben ahmet. Selam paylaşımınız vallaha ilgi uyandırıcı, şukuladım 02-10-2020 10:42:28
Kilis merkezden ben Aylin. Selam herkese web sitesi inanki ilgi uyandırıcı, paylaşımların devamını bekliyorum 02-10-2020 11:34:24
Kahramanmaraş merkezden ben ziya. Selam paylaşım cidden çok güzel, tebrikler 07-10-2020 04:32:11
selamun aleyküm bu web sitesi yeminle çok hoşuma gitti, teşekkürler
Denizli merkezden ben doruk. Mrb paylaşımın süper ötesi mükemmel, saolun 12-10-2020 07:42:56
Trabzon dan kimler var. COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı . Selam herkese sayfanız harbiden güzel, linkedinde paylaştım , doruk – 63
Rize merkezden ben ali. Merhabalar paylaşımın inanılmaz hayran bıraktı, tebrikler 30-10-2020 09:02:30
Ardahan dan kimler var. COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı . Merhabalar web siten inanki çok iyi, sosyal medyada paylaştım , banu – 343
Bu konu : ” COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı ” çok güzel. Selam herkese siteniz süper ötesi mükemmel, sağolun , Aylin – 348
Bu konu : ” COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı ” çok güzel. Merhaba herkese siten ciddiyim hayran bıraktı, teraziye tıkladım , Aylin – 228
Bu konu : ” COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı ” çok güzel. merhaba arkadaşlar sayfanız inanılmaz dikkatimi çekti, linkedinde paylaştım , Aylin – 300
Bu konu : ” COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı ” çok güzel. Merhaba web siten harbiden çok güzel, şukuladım , Emine – 78
Merhaba herkese paylaşımınız vallaha ilgi uyandırıcı, saolun
Bu konu : ” COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı ” çok güzel. Merhabalar paylaşım gerçekten hayran bıraktı, facebookta paylaştım , elif yılmaz – 40
merhaba arkadaşlar sayfan inanki çok güzel, sağolun
selam arkadaşlar bu web sitesi harbiden dikkatimi çekti, face de paylaştım
Karabük dan kimler var. COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı . merhaba arkadaşlar sayfa cidden hayran bıraktı, twitter da paylaştım , ahmet – 297
Kırıkkale dan kimler var. COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı . Merhaba web siteniz inanki iyi, şukuladım , mehmet – 17
Bu konu : ” COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı ” çok güzel. Merhaba sayfan inanki ilgi uyandırıcı, saolun , gaye – 383
merhaba arkadaşlar web siten valla çok iyi, facebookta paylaştım
Şanlıurfa merkezden ben . Selam herkese web siten cidden hayran bıraktı, şukuladım 24-11-2020 14:05:15
Merhabalar paylaşım gerçekten çok iyi, teraziye tıkladım
selamun aleyküm paylaşımınız inanki hayran bıraktı, tebrikler
Bu konu : ” COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı ” çok güzel. Selam herkese sayfa inanki dikkat çekici, face de paylaştım , memo – 385
Ağrı merkezden ben hatice. Selamlar sayfa inanılmaz dikkatimi çekti, sağolun 11-12-2020 16:03:20
Afyon dan kimler var. COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı . Selamın aleyküm siteniz cidden hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum , ali – 358
Aydın dan kimler var. COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı . merhaba arkadaşlar web siteniz ciddiyim hoşuma gitti, twitter da paylaştım , ali – 52
Merhaba herkese bu web sitesi süper ötesi çok hoşuma gitti, tebrikler
Bu konu : ” COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı ” çok güzel. merhaba arkadaşlar web siten yeminle hayran bıraktı, teşekkürler , mehmet – 355
Bu konu : ” COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı ” çok güzel. Selam herkese sayfan vallaha dikkat çekici, paylaşımların devamını bekliyorum , ali – 249
Niğde merkezden ben ali. Selamlar paylaşım vallaha dikkat çekici, saolun 16-12-2020 17:12:28
Merhaba herkese web siteniz inanılmaz çok hoşuma gitti, teraziye tıkladım
Aydın merkezden ben ali. Selam web siteniz cidden çok iyi, teraziye tıkladım 30-12-2020 11:04:17
Afyon dan kimler var. COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı . selamun aleyküm web siten yeminle dikkatimi çekti, linkedinde paylaştım , doruk – 53
Yalova dan kimler var. COVID-19 Salgını Kırmızı Ringa Balığı . merhaba arkadaşlar bu web sitesi ciddiyim iyi, saolun , ali – 378
merhaba arkadaşlar sayfan vallaha çok hoşuma gitti, teşekkürler
merhaba arkadaşlar web siteniz inanılmaz dikkat çekici, linkedinde paylaştım