“Arka fon
COVID-19 salgını İngiltere’deki birçok insanın sağlığını etkileyecek ve maalesef birçok insan hayatını kaybedecek. Bu makale, pandeminin sağlık üzerindeki etkilerini (hem aşırı ölümler hem de morbidite) tartışan ve tahmin eden araştırma ve analizlerin bir özetini sunmaktadır.
Pandeminin etkileri doğrudan COVID-19 kaynaklı olabilir veya sağlık hizmeti sistemindeki değişiklikler veya kilitleme önlemleri nedeniyle dolaylı olabilir. Aşağıdaki dört kategoriyi kullanarak sağlığa zararı kavramlaştırıyoruz:
A. COVID-19 (A) hastalığına yakalanmanın sağlık üzerindeki etkileri
B. COVID-19 için sağlık sonuçları, NHS kritik bakım kapasitesi eksikliği nedeniyle kötüleşti (B)
C. COVID-19’a yanıt vermek için yapılan sağlık ve sosyal bakım değişikliklerinin sağlık üzerindeki etkileri, örneğin acil bakımdaki değişiklikler (C1), yetişkin sosyal bakımındaki değişiklikler (C2), elektif bakımdaki değişiklikler (C3) ve birinci basamak ve toplum bakımı (C4).
D. Hem sosyal uzaklaşma önlemlerinden (D1) hem de yoksunluğu artıran ekonomik etkilerden (D2) daha geniş nüfusu etkileyen faktörlerin sağlık üzerindeki etkileri ”
Edirne merkezden ben gaye. Selam paylaşımınız inan ki hayran edici, teşekkürler 10-08-2020 19:10:00
selamun aleyküm web siteniz inanılmaz mükemmel, facebookta paylaştım
Selam herkese paylaşım inanılmaz çok hoşuma gitti, tebrikler
Mersin merkezden ben elif yılmaz. Mrb sayfanız inanılmaz iyi, linkedinde paylaştım 10-08-2020 22:59:49
Selam herkese web siteniz ciddiyim mükemmel, paylaşımların devamını bekliyorum
Tekirdağ merkezden ben mehmet. merhaba arkadaşlar web siteniz inan ki çok iyi, şukuladım 10-08-2020 23:03:49
Mardin merkezden ben Emine. Selam paylaşımınız harbiden dikkatimi çekti, sosyal medyada paylaştım 10-08-2020 23:43:22
Selamın aleyküm paylaşımın vallaha billaha hoşuma gitti, şukuladım
Şırnak merkezden ben mehmet. Merhaba herkese web siten vallaha hayran bıraktı, şukuladım 11-08-2020 01:37:46
Adana merkezden ben Emine. selamun aleyküm siteniz vallaha iyi, teşekkürler 11-08-2020 09:07:55
Selam herkese siteniz süper ötesi dikkatimi çekti, teşekkürler
Uşak merkezden ben ali. Selam siteniz süper ötesi hayran bıraktı, teşekkürler 12-08-2020 05:14:37
Hakkari merkezden ben ziya. Selamlar paylaşımınız vallaha çok güzel, teşekkürler 12-08-2020 22:49:58
Batman merkezden ben gaye. merhaba arkadaşlar paylaşımınız ciddiyim çok hoşuma gitti, face de paylaştım 16-08-2020 08:14:39
Slm siten gerçekten çok güzel, twitter da paylaştım
Sakarya merkezden ben mehmet. Mrb sayfa inan ki dikkatimi çekti, sosyal medyada paylaştım 21-08-2020 12:48:49
Tokat merkezden ben ali. Selamlar sayfa inan ki güzel, sosyal medyada paylaştım 22-08-2020 13:20:54
Kütahya merkezden ben doruk. Selam herkese paylaşım süper ötesi iyi, face de paylaştım 26-08-2020 18:55:02
Mrb siten valla hayran edici, saolun
Selamlar web sitesi ciddiyim hayran edici, şukuladım
Mrb siteniz harbiden çok iyi, twitter da paylaştım
selamun aleyküm paylaşımın inanki dikkat çekici, sosyal medyada paylaştım
Selamın aleyküm bu web sitesi vallaha billaha mükemmel, twitter da paylaştım
selam arkadaşlar siteniz cidden hayran bıraktı, şukuladım
Antalya merkezden ben banu. Selam paylaşımın ciddiyim iyi, paylaşımların devamını bekliyorum 23-09-2020 23:19:44
Giresun merkezden ben Gürbüz. Selamlar sayfanız vallaha billaha hayran bıraktı, face de paylaştım 27-09-2020 12:40:15
selam arkadaşlar siteniz vallaha billaha çok iyi, face de paylaştım
Sivas merkezden ben mehmet. Selam sayfa süper ötesi çok iyi, saolun 02-10-2020 11:22:24
Kahramanmaraş merkezden ben Emine. merhaba arkadaşlar paylaşımın ciddiyim güzel, teraziye tıkladım 07-10-2020 14:37:42
Bu konu : ” “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 ” çok güzel. Selamlar web sitesi valla iyi, linkedinde paylaştım , Gürbüz – 352
Manisa dan kimler var. “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 . Merhaba herkese web siten süper ötesi dikkat çekici, face de paylaştım , hatice – 331
Merhaba sayfanız valla çok iyi, tebrikler
Çanakkale dan kimler var. “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 . Merhaba sayfa süper ötesi dikkatimi çekti, face de paylaştım , Emine – 194
Selam herkese paylaşımın vallaha billaha çok iyi, teraziye tıkladım
selamun aleyküm paylaşım inan ki hayran bıraktı, facebookta paylaştım
Yalova merkezden ben ziya. Selamın aleyküm bu web sitesi yeminle dikkat çekici, sağolun 03-12-2020 10:23:46
Mrb bu web sitesi vallaha çok hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım
Düzce merkezden ben Aylin. Selamlar sayfa süper ötesi hayran bıraktı, linkedinde paylaştım 06-12-2020 14:14:13
Bu konu : ” “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 ” çok güzel. Selamın aleyküm web siten harbiden dikkatimi çekti, sosyal medyada paylaştım , elif yılmaz – 3
Selamın aleyküm sayfan inanılmaz çok hoşuma gitti, teraziye tıkladım
Bayburt dan kimler var. “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 . Merhaba siten inan ki mükemmel, şukuladım , gaye – 466
Bu konu : ” “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 ” çok güzel. Selamın aleyküm web siten cidden çok iyi, facebookta paylaştım , banu – 415
Sinop merkezden ben Aylin. Selamın aleyküm web siteniz harbiden çok hoşuma gitti, tebrikler 23-12-2020 17:00:09
Antalya dan kimler var. “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 . Selam herkese paylaşımın süper ötesi çok iyi, saolun , ali – 242
Merhabalar bu web sitesi cidden dikkat çekici, şukuladım
Bu konu : ” “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 ” çok güzel. Merhaba herkese paylaşımınız yeminle hayran edici, linkedinde paylaştım , ahmet – 58
Balıkesir dan kimler var. “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 . selamun aleyküm siten gerçekten hoşuma gitti, face de paylaştım , doruk – 220
Bu konu : ” “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 ” çok güzel. Mrb siteniz yeminle çok güzel, paylaşımların devamını bekliyorum , gaye – 272
Selam paylaşımınız valla çok hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum
selamun aleyküm sayfa süper ötesi hayran edici, şukuladım
Merhaba sayfan süper ötesi güzel, twitter da paylaştım
merhaba arkadaşlar sayfa yeminle dikkatimi çekti, teşekkürler
Selamın aleyküm paylaşımın inanki iyi, paylaşımların devamını bekliyorum
Merhaba siten ciddiyim hayran bıraktı, teraziye tıkladım
Selamlar paylaşımın süper ötesi güzel, facebookta paylaştım
Selam sayfan süper ötesi mükemmel, paylaşımların devamını bekliyorum
Sinop merkezden ben banu. Selam herkese paylaşım vallaha iyi, saolun 29-01-2021 20:02:04
Bu konu : ” “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 ” çok güzel. Merhaba web sitesi inanılmaz hayran edici, tebrikler , memo – 323
Artvin merkezden ben elif yılmaz. selamun aleyküm bu web sitesi inanılmaz mükemmel, linkedinde paylaştım 08-02-2021 22:59:42
Nevşehir dan kimler var. “COVID-19’un Aşırı Ölümler ve Hastalıklar Üzerindeki Doğrudan ve Dolaylı Etkileri: Yönetici Özeti” – Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu, Devlet Aktüerleri Dairesi ve İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz 2020 . Slm web siten inanki çok iyi, teşekkürler , emin – 88
Mrb web siteniz harbiden çok güzel, sağolun