Şimdiye kadar yapılmış en büyük çipi temel alan özel bir AI bilgisayarı yapan Cerebras Systems, bir sinir ağı eğitim santrali olarak orijinal rolünden çıkıp yeteneklerini daha geleneksel bilimsel hesaplamaya çeviriyor. 500 milyon değişkene sahip bir simülasyonda, CS-1 dünyanın 69. en güçlü süper bilgisayarını devirdi.
Aynı zamanda problemi (kömürle çalışan bir elektrik santralinde yanma) simüle ettiği gerçek dünya alevinden daha hızlı çözdü. Cerebras ve ABD Ulusal Enerji Teknoloji Merkezi’ndeki ortakları, CS-1’in bu başarıyı günümüz CPU veya GPU tabanlı süper bilgisayarlardan daha hızlı gerçekleştirdiğini iddia ediyor.
NETL’deki bilim adamları, hem Cerebras CS-1 hem de 84.000 CPU çekirdeği olan ve 450 kilowatt tüketen Joule süper bilgisayarı kullanarak bir güç santralinde yanma simülasyonunu yaptılar. Karşılaştırıldığında, Cerebras yaklaşık 20 kilovat ile çalışır. Joule, hesaplamayı 2.1 milisaniyede tamamladı. CS-1 200 kat daha hızlıydı ve 6 mikrosaniyede tamamlandı.
anahtar = 7124
Feldman’a göre bu hızın iki sonucu var. Birincisi, bugün bu problemde CS-1’i yenebilecek hiçbir CPU veya hatta GPU kombinasyonunun olmamasıdır. Simülasyonun doğasına işaret ederek bunu destekliyor – iyi ölçeklenmiyor. Mutfakta çok fazla aşçıya sahip olabileceğiniz gibi, bir soruna çok fazla çekirdek fırlatmak da aslında hesaplamayı yavaşlatabilir. Joule’un hızı 84.000 çekirdekten 16.384’ünü kullanırken zirve yaptı.
Ve simülasyon, simüle edilen gerçek dünyadaki yanma olayından daha hızlı tamamlandığı için, CS-1 artık ellerinde yeni bir işe sahip olabilir ve karmaşık makineler için kontrol sistemlerinde rol oynayabilir.
Artık süper bilgisayarı hızlandıran “süper bilgisayar” görevlerini yapmak için bir AI çipi kullanmak. Tekillik durumuna henüz geldiğimizi düşünüyor musunuz?
Ankara dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . Selam sayfan yeminle çok iyi, saolun , mehmet – 447
Mersin merkezden ben Hasan. merhaba arkadaşlar bu web sitesi gerçekten hoşuma gitti, face de paylaştım 02-12-2020 00:17:59
Bu konu : ” Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. ” çok güzel. Slm paylaşımınız süper ötesi dikkat çekici, şukuladım , – 445
Amasya dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . Merhabalar paylaşımın ciddiyim mükemmel, paylaşımların devamını bekliyorum , hatice – 121
Bu konu : ” Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. ” çok güzel. Selam siteniz inanılmaz hayran bıraktı, facebookta paylaştım , mehmet – 318
Hatay merkezden ben ahmet. Selam paylaşımınız cidden dikkatimi çekti, face de paylaştım 08-12-2020 19:04:33
Merhaba sayfa harbiden çok iyi, twitter da paylaştım
Bu konu : ” Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. ” çok güzel. Merhaba web siteniz vallaha iyi, sosyal medyada paylaştım , ali – 71
Karaman dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . Selamlar web siten vallaha billaha hoşuma gitti, teraziye tıkladım , – 38
Bu konu : ” Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. ” çok güzel. Selam web siteniz vallaha billaha hayran edici, teşekkürler , ziya – 281
Bilecik dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . Merhabalar bu web sitesi gerçekten çok hoşuma gitti, facebookta paylaştım , ziya – 423
Nevşehir merkezden ben hatice. Selamın aleyküm web sitesi inanki mükemmel, linkedinde paylaştım 26-12-2020 00:37:01
Bu konu : ” Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. ” çok güzel. Merhabalar paylaşım harbiden çok güzel, linkedinde paylaştım , Emine – 449
Kars dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . Merhabalar sayfan harbiden hoşuma gitti, face de paylaştım , ali – 354
Trabzon dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . Mrb web sitesi cidden ilgi uyandırıcı, facebookta paylaştım , doruk – 301
Bu konu : ” Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. ” çok güzel. Merhabalar sayfan gerçekten dikkatimi çekti, facebookta paylaştım , mehmet – 119
Selamlar sayfanız cidden iyi, sosyal medyada paylaştım
Selamın aleyküm siten valla güzel, teşekkürler
selamun aleyküm paylaşımın valla ilgi uyandırıcı, teraziye tıkladım
Bu konu : ” Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. ” çok güzel. Slm siten gerçekten hayran edici, face de paylaştım , memo – 359
Gümüşhane dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . selam arkadaşlar bu web sitesi cidden çok güzel, paylaşımların devamını bekliyorum , ahmet – 239
Karabük dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . merhaba arkadaşlar web siteniz cidden çok hoşuma gitti, linkedinde paylaştım , elif yılmaz – 475
Şırnak merkezden ben gaye. selam arkadaşlar sayfa valla güzel, sağolun 11-02-2021 00:44:49
Bu konu : ” Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. ” çok güzel. Mrb sayfanız inan ki güzel, şukuladım , ahmet – 404
Manisa dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . Merhabalar web siteniz yeminle güzel, şukuladım , Gürbüz – 193
Kırşehir dan kimler var. Gelecekte neler olacağını, fizik kanunlarının aynı sonucu vermesinden daha hızlı söyleyebilir. . merhaba arkadaşlar siten cidden iyi, sosyal medyada paylaştım , hatice – 250