Lisede Hızlandırılmış Okuyucu'nun bir parçası olarak 1984'ü seçip okudum. Test son tarihimi kaçırdım, ama kitabı okumaya devam ettim çünkü çok etkilendim. Şimdi bir kopyasını her zaman rafımda tutuyorum ve birkaç yılda bir tekrar okuyorum.

Bunun komplo teorisyeni hakkında bir mem olduğunu anlıyorum, ama arkasında çok fazla gerçek var. Kablo haberi kliplerini her gördüğümde İki Dakika Nefret ve "Eastasia ile her zaman savaştayız" gibi şeyleri hatırlatıyorum. Kötü niyet raporlaması ile gerçek haberler arasındaki farkı, nasıl davrandıklarına bağlı olarak anlatmayı çok kolaylaştırır.

Veba gibi bu anlayışa sahip olmayan insanlarla siyasi tartışmalardan kaçınırım ve devam etmeden önce onları bir tür propaganda anlayışına yönlendirmeye çalışırım.

Author

138 Comments

  1. Van merkezden ben banu. Selamın aleyküm sayfa süper ötesi hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım 27-01-2020 21:57:42

  2. Slm sayfanız gerçekten çok hoşuma gitti, facebookta paylaştım

  3. Merhaba herkese web siten vallaha güzel, paylaşımların devamını bekliyorum

  4. Tokat merkezden ben Gürbüz. Merhaba web siteniz vallaha billaha mükemmel, paylaşımların devamını bekliyorum 02-02-2020 15:44:04

  5. Tokat merkezden ben ahmet. Slm web sitesi valla hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım 04-02-2020 08:24:13

  6. Kayseri merkezden ben doruk. Selamlar web siten gerçekten iyi, sosyal medyada paylaştım 07-02-2020 08:15:49

  7. Merhabalar web siten harbiden çok iyi, paylaşımların devamını bekliyorum

  8. Kırşehir merkezden ben Emine. Selamlar web siteniz ciddiyim hoşuma gitti, saolun 10-02-2020 10:17:05

  9. Selam paylaşım harbiden mükemmel, paylaşımların devamını bekliyorum

  10. Merhaba herkese web siteniz vallaha çok hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım

  11. Bilecik merkezden ben gaye. Mrb web siten valla hayran bıraktı, linkedinde paylaştım 25-02-2020 01:11:15

  12. Sakarya merkezden ben Emine. Selamın aleyküm paylaşımınız vallaha çok hoşuma gitti, facebookta paylaştım 25-02-2020 11:22:32

  13. Antalya merkezden ben gaye. Merhabalar sayfan harbiden dikkat çekici, tebrikler 26-02-2020 14:30:08

  14. Niğde merkezden ben ali. merhaba arkadaşlar siteniz vallaha billaha mükemmel, sosyal medyada paylaştım 27-02-2020 13:21:20

  15. Bursa merkezden ben doruk. Selam web siten inan ki çok iyi, şukuladım 27-02-2020 16:36:56

  16. Selam herkese bu web sitesi valla dikkat çekici, twitter da paylaştım

  17. Bingöl merkezden ben Gürbüz. Selamın aleyküm sayfan inanılmaz mükemmel, şukuladım 06-03-2020 15:10:13

  18. selamun aleyküm sayfan vallaha billaha iyi, linkedinde paylaştım

  19. Iğdır merkezden ben banu. Slm sayfa cidden iyi, twitter da paylaştım 22-03-2020 15:32:33

  20. Zonguldak merkezden ben gaye. Mrb web siten yeminle çok iyi, sağolun 27-03-2020 10:31:52

  21. Selam herkese web siten harbiden hayran edici, sosyal medyada paylaştım

  22. Muş merkezden ben mehmet. Mrb sayfan vallaha güzel, twitter da paylaştım 30-03-2020 13:41:18

  23. elif yılmaz Reply

    Ardahan merkezden ben elif yılmaz. Mrb paylaşım valla iyi, saolun 30-03-2020 14:54:41

  24. Uşak merkezden ben Aylin. Mrb bu web sitesi ciddiyim iyi, twitter da paylaştım 02-04-2020 12:06:56

  25. Çankırı merkezden ben ali. Merhaba bu web sitesi vallaha dikkat çekici, paylaşımların devamını bekliyorum 02-04-2020 13:35:11

  26. Selam herkese web siteniz vallaha ilgi uyandırıcı, sosyal medyada paylaştım

  27. Mrb web siten harbiden çok güzel, sosyal medyada paylaştım

  28. Slm web sitesi süper ötesi çok hoşuma gitti, twitter da paylaştım

  29. Nevşehir merkezden ben Gürbüz. Merhaba sayfa yeminle güzel, saolun 19-04-2020 18:44:52

  30. Selamlar paylaşımınız gerçekten dikkat çekici, tebrikler

  31. Selamın aleyküm paylaşımın harbiden hayran edici, paylaşımların devamını bekliyorum

  32. merhaba arkadaşlar siten ciddiyim hoşuma gitti, teraziye tıkladım

  33. Şırnak merkezden ben ziya. Merhaba herkese web siten ciddiyim çok güzel, sağolun 03-05-2020 05:43:30

  34. Diyarbakır merkezden ben ali. Merhaba paylaşımınız süper ötesi iyi, sosyal medyada paylaştım 04-05-2020 16:01:30

  35. Selamın aleyküm siteniz yeminle ilgi uyandırıcı, sosyal medyada paylaştım

  36. Selam herkese web siteniz yeminle dikkat çekici, teşekkürler

  37. Manisa merkezden ben Emine. Merhabalar sayfanız ciddiyim hayran bıraktı, face de paylaştım 14-05-2020 09:46:55

  38. Merhaba paylaşımın valla hayran bıraktı, facebookta paylaştım

  39. Selamın aleyküm siteniz vallaha billaha dikkatimi çekti, sosyal medyada paylaştım

  40. Kırklareli merkezden ben Emine. Selamlar web siteniz ciddiyim güzel, teşekkürler 10-06-2020 12:56:30

  41. elif yılmaz Reply

    Selam sayfa yeminle ilgi uyandırıcı, teşekkürler

  42. Selam herkese web sitesi inanılmaz dikkatimi çekti, twitter da paylaştım

  43. Gümüşhane merkezden ben Aylin. Selamın aleyküm web siteniz cidden mükemmel, twitter da paylaştım 16-06-2020 15:47:33

  44. Artvin merkezden ben ahmet. Slm sayfa yeminle dikkatimi çekti, teşekkürler 16-06-2020 21:07:31

  45. selamun aleyküm bu web sitesi süper ötesi mükemmel, şukuladım

  46. Kocaeli merkezden ben Aylin. Merhabalar sayfan harbiden hayran bıraktı, tebrikler 21-06-2020 14:44:09

  47. Konya merkezden ben mehmet. selamun aleyküm siten yeminle iyi, sağolun 21-06-2020 14:44:10

  48. Kütahya merkezden ben banu. Merhaba herkese bu web sitesi vallaha billaha güzel, face de paylaştım 25-06-2020 03:33:09

  49. elif yılmaz Reply

    Merhaba herkese sayfan ciddiyim çok hoşuma gitti, tebrikler

  50. Merhabalar paylaşımın vallaha çok hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum

  51. Şırnak merkezden ben doruk. Merhabalar siteniz vallaha dikkatimi çekti, saolun 08-07-2020 15:35:16

  52. Ağrı merkezden ben gaye. Selamın aleyküm web siteniz gerçekten dikkat çekici, linkedinde paylaştım 12-07-2020 08:59:39

  53. selam arkadaşlar sayfan inanki hayran bıraktı, teşekkürler

  54. Selamın aleyküm sayfa inan ki güzel, facebookta paylaştım

  55. elif yılmaz Reply

    Ordu merkezden ben elif yılmaz. merhaba arkadaşlar siten gerçekten güzel, teraziye tıkladım 02-08-2020 08:03:02

  56. Mrb bu web sitesi valla güzel, paylaşımların devamını bekliyorum

  57. Gürbüz Reply

    Sakarya merkezden ben Gürbüz. Merhaba herkese paylaşımınız yeminle mükemmel, face de paylaştım 07-08-2020 02:19:55

  58. Iğdır merkezden ben Aylin. Mrb paylaşımınız inanılmaz güzel, paylaşımların devamını bekliyorum 07-08-2020 05:18:23

  59. elif yılmaz Reply

    Mrb paylaşımınız valla ilgi uyandırıcı, tebrikler

  60. selam arkadaşlar siteniz inan ki hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum

  61. Selam paylaşımın süper ötesi çok güzel, face de paylaştım

  62. Elazığ merkezden ben ahmet. selamun aleyküm sayfa süper ötesi hoşuma gitti, twitter da paylaştım 14-08-2020 22:26:37

  63. Trabzon merkezden ben Emine. Merhabalar paylaşımın inanki dikkatimi çekti, twitter da paylaştım 23-08-2020 17:22:30

  64. Rize merkezden ben banu. Merhaba web siteniz vallaha billaha hayran bıraktı, sağolun 25-08-2020 08:01:33

  65. Selamlar web sitesi ciddiyim dikkatimi çekti, twitter da paylaştım

  66. Gürbüz Reply

    Selam herkese paylaşım inan ki çok hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım

  67. elif yılmaz Reply

    Mrb paylaşımın harbiden mükemmel, teşekkürler

  68. Hakkari merkezden ben doruk. Slm bu web sitesi inan ki çok güzel, sosyal medyada paylaştım 07-09-2020 09:44:02

  69. Kırıkkale merkezden ben mehmet. Selamlar paylaşımın vallaha billaha dikkatimi çekti, facebookta paylaştım 09-09-2020 04:47:32

  70. Ankara merkezden ben banu. Merhabalar sayfa yeminle iyi, sosyal medyada paylaştım 10-09-2020 02:10:54

  71. Kütahya merkezden ben mehmet. merhaba arkadaşlar web sitesi vallaha hayran edici, tebrikler 13-09-2020 07:38:41

  72. Selamın aleyküm sayfa inanılmaz dikkat çekici, facebookta paylaştım

  73. Eskişehir merkezden ben mehmet. Selamlar siten süper ötesi ilgi uyandırıcı, face de paylaştım 02-10-2020 11:37:51

  74. Kırşehir merkezden ben doruk. Merhabalar sayfa ciddiyim iyi, şukuladım 04-10-2020 00:22:23

  75. Kütahya merkezden ben doruk. Merhaba herkese bu web sitesi ciddiyim dikkat çekici, tebrikler 05-10-2020 04:57:20

  76. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selamın aleyküm web siteniz süper ötesi iyi, tebrikler , – 155

  77. Aksaray dan kimler var. Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" . Slm sayfan cidden çok iyi, teraziye tıkladım , doruk – 11

  78. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selam sayfan harbiden hayran bıraktı, sağolun , memo – 229

  79. Iğdır merkezden ben hatice. Mrb sayfanız vallaha çok güzel, twitter da paylaştım 01-11-2020 20:24:52

  80. Merhaba herkese sayfa harbiden hayran bıraktı, tebrikler

  81. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Merhabalar bu web sitesi inan ki güzel, twitter da paylaştım , banu – 114

  82. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selam herkese sayfan ciddiyim güzel, face de paylaştım , Hasan – 8

  83. Çanakkale merkezden ben Emine. Selam herkese sayfanız vallaha billaha dikkatimi çekti, saolun 08-11-2020 02:37:25

  84. elif yılmaz Reply

    Merhabalar sayfanız cidden mükemmel, şukuladım

  85. Burdur dan kimler var. Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" . Merhabalar web siteniz yeminle çok iyi, teraziye tıkladım , Aylin – 467

  86. Gürbüz Reply

    Ankara merkezden ben Gürbüz. Selamlar siteniz vallaha billaha dikkat çekici, facebookta paylaştım 22-11-2020 05:11:34

  87. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selam web siteniz yeminle hoşuma gitti, facebookta paylaştım , memo – 82

  88. Merhabalar siteniz vallaha billaha dikkat çekici, şukuladım

  89. Kütahya merkezden ben Emine. merhaba arkadaşlar bu web sitesi valla çok hoşuma gitti, linkedinde paylaştım 05-12-2020 06:06:17

  90. İstanbul merkezden ben ali. merhaba arkadaşlar web sitesi inanki hoşuma gitti, sağolun 06-12-2020 14:32:10

  91. Osmaniye dan kimler var. Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" . selam arkadaşlar siteniz valla dikkatimi çekti, sosyal medyada paylaştım , Aylin – 32

  92. Gürbüz Reply

    Ankara merkezden ben Gürbüz. Selam sayfanız yeminle iyi, facebookta paylaştım 23-12-2020 20:17:54

  93. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selamlar paylaşım inanki çok hoşuma gitti, paylaşımların devamını bekliyorum , doruk – 216

  94. Ardahan dan kimler var. Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" . Merhabalar web siteniz cidden hayran edici, saolun , ahmet – 450

  95. elif yılmaz Reply

    Elazığ merkezden ben elif yılmaz. Merhaba sayfa inanki hayran bıraktı, sosyal medyada paylaştım 31-12-2020 16:06:04

  96. Sivas dan kimler var. Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" . Merhaba web siten gerçekten ilgi uyandırıcı, face de paylaştım , – 277

  97. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selam sayfa inanılmaz iyi, paylaşımların devamını bekliyorum , – 248

  98. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selamlar paylaşımın vallaha billaha güzel, saolun , – 463

  99. Selamın aleyküm bu web sitesi vallaha çok iyi, face de paylaştım

  100. İstanbul dan kimler var. Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" . Merhaba herkese web sitesi vallaha hayran edici, saolun , banu – 136

  101. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selamın aleyküm web siten vallaha billaha dikkat çekici, tebrikler , hatice – 380

  102. selamun aleyküm web sitesi inanki ilgi uyandırıcı, paylaşımların devamını bekliyorum

  103. Merhabalar paylaşımın vallaha billaha dikkatimi çekti, twitter da paylaştım

  104. Çorum merkezden ben memo. Merhabalar sayfa ciddiyim hoşuma gitti, sağolun 11-02-2021 19:11:58

  105. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. merhaba arkadaşlar web sitesi vallaha çok iyi, tebrikler , Aylin – 181

  106. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Merhabalar siteniz süper ötesi çok hoşuma gitti, tebrikler , ahmet – 132

  107. Balıkesir merkezden ben Aylin. Selamın aleyküm web siten inanki iyi, linkedinde paylaştım 03-03-2021 10:36:03

  108. Gaziantep merkezden ben mehmet. Merhaba herkese paylaşımınız inan ki çok hoşuma gitti, twitter da paylaştım 06-03-2021 03:51:30

  109. Kastamonu merkezden ben . Merhabalar bu web sitesi ciddiyim güzel, paylaşımların devamını bekliyorum 10-03-2021 10:24:06

  110. Ordu dan kimler var. Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" . Selam herkese sayfa gerçekten hayran edici, linkedinde paylaştım , memo – 378

  111. Selamlar web siteniz inanılmaz dikkat çekici, twitter da paylaştım

  112. Selamlar sayfanız harbiden çok iyi, face de paylaştım

  113. elif yılmaz Reply

    İzmir merkezden ben elif yılmaz. Selamın aleyküm siten inanılmaz hayran edici, sağolun 29-03-2021 16:19:17

  114. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selam paylaşımın yeminle dikkatimi çekti, teşekkürler , gaye – 30

  115. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Mrb paylaşım gerçekten ilgi uyandırıcı, sağolun , ali – 325

  116. merhaba arkadaşlar sayfanız vallaha çok güzel, saolun

  117. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Selamlar sayfa valla mükemmel, şukuladım , ziya – 198

  118. Isparta merkezden ben memo. Selam paylaşımın yeminle çok iyi, şukuladım 10-04-2021 00:17:55

  119. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Slm bu web sitesi inanki çok güzel, şukuladım , emin – 320

  120. Erzurum merkezden ben banu. selamun aleyküm web siten vallaha çok güzel, tebrikler 03-05-2021 03:11:20

  121. Merhabalar paylaşım cidden dikkat çekici, linkedinde paylaştım

  122. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Merhaba herkese siteniz vallaha dikkat çekici, paylaşımların devamını bekliyorum , mehmet – 276

  123. Bu konu : ” Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?" ” çok güzel. Merhabalar paylaşımınız inanki güzel, tebrikler , ali – 291

Write A Comment

Lütfen Paylaşın !

close-link