Kategoriler
Genel

Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?"

Lisede Hızlandırılmış Okuyucu'nun bir parçası olarak 1984'ü seçip okudum. Test son tarihimi kaçırdım, ama kitabı okumaya devam ettim çünkü çok etkilendim. Şimdi bir kopyasını her zaman rafımda tutuyorum ve birkaç yılda bir tekrar okuyorum.

Bunun komplo teorisyeni hakkında bir mem olduğunu anlıyorum, ama arkasında çok fazla gerçek var. Kablo haberi kliplerini her gördüğümde İki Dakika Nefret ve "Eastasia ile her zaman savaştayız" gibi şeyleri hatırlatıyorum. Kötü niyet raporlaması ile gerçek haberler arasındaki farkı, nasıl davrandıklarına bağlı olarak anlatmayı çok kolaylaştırır.

Veba gibi bu anlayışa sahip olmayan insanlarla siyasi tartışmalardan kaçınırım ve devam etmeden önce onları bir tür propaganda anlayışına yönlendirmeye çalışırım.

“Ne diyorum: "1984'ü okudun mu?" Ne demek istiyorum: "Propagandaya karşı aşılandınız mı?"” için 61 yanıt

Van merkezden ben banu. Selamın aleyküm sayfa süper ötesi hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım 27-01-2020 21:57:42

Tokat merkezden ben Gürbüz. Merhaba web siteniz vallaha billaha mükemmel, paylaşımların devamını bekliyorum 02-02-2020 15:44:04

Tokat merkezden ben ahmet. Slm web sitesi valla hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım 04-02-2020 08:24:13

Kayseri merkezden ben doruk. Selamlar web siten gerçekten iyi, sosyal medyada paylaştım 07-02-2020 08:15:49

Bilecik merkezden ben gaye. Mrb web siten valla hayran bıraktı, linkedinde paylaştım 25-02-2020 01:11:15

Sakarya merkezden ben Emine. Selamın aleyküm paylaşımınız vallaha çok hoşuma gitti, facebookta paylaştım 25-02-2020 11:22:32

Niğde merkezden ben ali. merhaba arkadaşlar siteniz vallaha billaha mükemmel, sosyal medyada paylaştım 27-02-2020 13:21:20

Bingöl merkezden ben Gürbüz. Selamın aleyküm sayfan inanılmaz mükemmel, şukuladım 06-03-2020 15:10:13

Muş merkezden ben mehmet. Mrb sayfan vallaha güzel, twitter da paylaştım 30-03-2020 13:41:18

Uşak merkezden ben Aylin. Mrb bu web sitesi ciddiyim iyi, twitter da paylaştım 02-04-2020 12:06:56

Çankırı merkezden ben ali. Merhaba bu web sitesi vallaha dikkat çekici, paylaşımların devamını bekliyorum 02-04-2020 13:35:11

Şırnak merkezden ben ziya. Merhaba herkese web siten ciddiyim çok güzel, sağolun 03-05-2020 05:43:30

Diyarbakır merkezden ben ali. Merhaba paylaşımınız süper ötesi iyi, sosyal medyada paylaştım 04-05-2020 16:01:30

Manisa merkezden ben Emine. Merhabalar sayfanız ciddiyim hayran bıraktı, face de paylaştım 14-05-2020 09:46:55

Gümüşhane merkezden ben Aylin. Selamın aleyküm web siteniz cidden mükemmel, twitter da paylaştım 16-06-2020 15:47:33

Kütahya merkezden ben banu. Merhaba herkese bu web sitesi vallaha billaha güzel, face de paylaştım 25-06-2020 03:33:09

Şırnak merkezden ben doruk. Merhabalar siteniz vallaha dikkatimi çekti, saolun 08-07-2020 15:35:16

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir